Jiiri-Ikkunat on eri ikkunat

Suomalaiseen ilmastoon tehty ikkuna.

Varastointi ja huolto - Jiiri-Ikkunat

Ikkunoiden varastointi

Puusepäntuotteet valmistetaan kuivatusta (8-12%) männystä. ikkunat tulee varastoida rakennuspaikalla kuiviin ja hyvin tuuletettuihin tiloihin. Jos varastointitilan lattiassa on rakennusaikaista kosteutta tai varastointi tapahtuu maapohjalle, on ikkunat nostettava tukikappaleilla kosteuden ulottumattomiin. Ulkovarastoinnin tulee olla lyhytaikaista ja ikkunat on suojattava sade- ja roiskevedeltä esim. pressulla. Riittävä tuuletus on varmistettava siten, ettei kosteus tiivisty peitteen alle. Kosteuden kondensoituminen lasien pintoihin rakennusvaiheen aikana tulee estää riittävällä tuuletuksella. Jiiri-ikkunat Oy ei vastaa rakennusaikaisen kosteuden aiheuttamista vaurioista ikkunoissa.

 

Ikkunoiden huolto

Puualumiini-ikkunat ovat lähes huoltovapaita, mutta toimiakseen kevyesti ja pysyäkseen pitempään hyvinä ikkunoiden kunto kannattaa tarkistaa muutaman vuoden välein ja tehdä tarpeelliset huollot.. Paikkamaalaa maalipintaan syntyneet kolhut ja vauriot.Valkea sävy on NCS 0502 Y, kaupassa lähinnä MC Nova F099. Alumiinin paikka- ja päällemaalaukseen käy Teknoksen Teknodur 190 maali. Vakiovalkean sävy on RAL 9010, vakioruskean sävy on RR32. Lisätietoja www.teknos.fi. Moitteettoman toimivuuden varmistamiseksi kannattaa lukot, pitkäsalvat ja aukipitolaitteen kiskot rasvata kevyesti muutamien vuosien välein. Tiivisteen materiaali on SEBS-pohjainen termoplastinen elastomeeri 60 ShA. Tarvittaessa vaihda rikkoutunut tiiviste uuteen. Lisätietoja www.ot-kumi.com.

Turvallisuus

Yli 125cm leveät sivusaranoidut ikkunapuitteet on tuettava alhaalta aina, kun ikkuna avataan. Avattuun puitteeseen ei saa hetkellisestikään kohdistaa ylimääräistä kuormitusta.