Jiiri-Ikkunat on eri ikkunat

Suomalaiseen ilmastoon tehty ikkuna.

Mittatilausikkunat - Uudet ikkunat mittojen mukaan valmistettuna

Uudet ikkunat on hyvä mitoittaa aukkoon sopivaksi helpottaen esim. eristevaahdon asentamista ja listoittamista. Varsinkin elementtitaloissa ikkunat ovat kasattu runkoon pienillä tilkevaroilla ja uuden ikkunan pienentäminen 10-20mm on suositeltavaa asennuksen kannalta. Valmistamme mittatilausikkunat nykytekniikalla CNC-koneilla joten mitat eivät todellakaan ole ongelma.

Mittatilausikkunat halutun muotoisina

Vanhojen ikkunoiden mittaaminen

Mitoista ensin ilmoitetaan leveys ja sitten korkeus (lev x kork). Yleisohje: mittaa sisäpuitteen päältä äärimitat ja lisäät leveyteen ja korkeuteen molempiin 40mm (karmi). Useampiosaisessa ikkunassa mitta otetaan koko ikkunan leveydeltä tai korkeudelta. Tuuletusosan leveys katsotaan samalla, se on yleensä n. 30cm, 40cm tai 50cm tai välikarmi voi olla keskellä. Tarkan mitan saat raottamalla sisälistoja tai ulkovuorilautoja. Uuden ikkunan on oltava vähintään 30mm pienempi kuin aukko johon ikkuna asennetaan (ns. tilkerako min 15mm / laita). Tämä on yleisohje ja mitat ovat aina varmistettava tapauskohtaisesti.

Karmin syvyydeksi suositellaan rakenteeseen sopivaa leveintä mahdollista karmia, jolloin tilkeraon eristekerros ulottuu seinän eristekerroksen kohdalle.  Karmisyvyyden on kuitenkin oltava seinän paksuutta pienempi. Karmin vaihtoehdot omakotitaloihin ovat 130, 170, 200mm.

mittatilausikkunoiden mittaaminen

Kätisyys

Kätisyys katsotaan avautumispuolelta, ikkunoiden osalta siis huoneen sisäpuolelta katsottuna. Vasenkätisessä ikkunassa saranat ovat vasemmalla ja oikeankätisessä vastaavasti taas oikealla. Leveä ja matala ikkuna voi olla järkevämpi tehdä ala- tai yläsaranoituna. Kaksiosaisissa tuuletusikkunallisissa ikkunoissa kätisyys määräytyy sen mukaan, kummalla puolella tuuletusikkuna on sisäpuolelta katsottuna: vasenkätisessä (BV) tuuletusikkuna on vasemmalla puolella ja oikeankätisessä (BO) tuuletusikkuna on oikealla puolella sisältäpäin katsottuna.

 

Mittatilausikkunat – Kaikki vaihtoehdot saatavilla

  • Karmisyvyydet 70,92,130,170,200mm
  • Kaikki lasivaihtoehdot (mm karkaistut, laminoidut, auringonsuoja- ja äänieristys lasit ym.)
  • sälekaihtimet
  • pimennysverhot
  • hyönteissuojat
  • korvausilmaventtiilit
  • kaikki ristikkovaihtoehdot (kehä-, pinta-, aitoristikot)

Ikkunat sinun mittojesi mukaan

Mittatilausikkunat Jiiri-ikkunoilta Monipuoliset ikkunat Ikkunat omilla mitoilla